Syitä hampaiden värjäytymiseen

Syitä hampaiden värjäytymiseen

Syitä hampaiden värjäytymiseen

Hampaat voivat värjäytyä hampaan pinnalta tai sisältä. Molempia värjäymiä voi myös esiintyä yhtä aikaa. Pinnallisia värjäymiä voivat aiheuttaa esimerkiksi tanniineja sisältävät ruoka-aineet, kuten viini, kahvi ja tee. Myös tupakkatuotteiden käyttö, joko savukkeina tai nuuskana, voi värjätä hampaiden pintaa. Sisäisiä värjäymiä voivat aiheuttaa liiallinen fluorin saanti tai tetrasykliiniantibioottien käyttö lapsuudessa.

Mitä on hampaiden valkaisu?

Hampaiden valkaisusta puhutaan ikään kuin kyseessä olisi yksi tietyntyyppinen toimenpide, mutta valkaisut voidaan oikeastaan jakaa kahteen kategoriaan, joista molemmissa on useita eri vaihtoehtoja, kaikissa omat hyvät ja huonot puolensa.

Suunhoidon ammattilaisen opastama ja kotona tehtävä muottivalkaisu

Hammaslääkäreiden ja suuhygienistien vastaanotoilla kotikäyttöön myytävissä valkaisumenetelmissä käytetään yleensä suhteellisen alhaisia pitoisuuksia valkaisuainetta, joka annostellaan yksilöllisesti muotoiltuihin valkaisumuotteihin. Käyttöaika on yleensä vähintään kaksi viikkoa.

Vastaanotolla tehtävä tehovalkaisu

Vastaanotoilla tehtävissä valkaisuissa käytetään korkeampia valkaisuainepitoisuuksia, esim. 25-35 % vetyperoksidia, mutta käsittelyaika on lyhyempi. Suun pehmeät kudokset suojataan ensin, minkä jälkeen valkaisuaine annostellaan hampaiden pinnoille. Käsittelyä voidaan tehostaa valon tai lämmön avulla. Tätä toimenpidettä kutsutaan myös tehovalkaisuksi.

Kotivalkaisuvaihtoehdot

Onko hampaissasi vain vähän pinnallisia värjäymiä? Siinä tapauksessa sinulle saattaa riittää valkaiseva suuvesi tai hammastahna, joka ei sisällä peroksideja tai muita valkaisevia ainesosia.

Suositeltava tuote


Johnson & Johnson Consumer Nordic
Vaisalantie 2, 02130 Espoo, Finland

Tätä sivustoa koskevat yksinomaan Suomen lainsäädäntö ja asetukset. Katso Tietosuojaperiaatteitamme. Tämän sivuston käyttäminen tulkitaan suostumukseksi näiden lakien ja asetusten ja Tietosuojaperiaatteiden soveltamiseen. Tämän sivuston tietojen käyttämistä koskee Oikeudellinen huomautus. Yhteystietoja ja sivuston käyttöä varten katso tämän sivun alareunassa olevia linkkejä. Yhteystietoja ja sivuston käyttöä varten tutustu tämän sivun alareunassa oleviin linkkeihin ja evästekäytäntöömme.
© Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen‐Cilag Oy 2014 Tämän sivuston julkaisija on Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen-Cilag Oy, joka on yksinomaan vastuussa sisällöstä. Sivusto on tarkoitettu Suomessa asuville henkilöille. Kaikki sisältö © Copyright Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen-Cilag Oy 2014. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämä sivusto on päivitetty viimeksi: 04-12-2014.