Karies

Karies

Karies eli hampaiden reikiintyminen on yleisin suun sairauksista. Se aiheutuu suun bakteerien, ravinnon sisältämien sokereiden ja hammaspintojen vuorovaikutuksesta. Suun bakteerit kiinnittyvät kasvamaan hampaan pinnoille, jossa ne muodostavat plakkia. Reikiintymistä alkaa tapahtua, kun ravinnon sisältämät sokerit päätyvät plakkiin, jota voi jäädä suuhun harjaamisesta huolimatta. Plakin bakteerit muuttavat sokerin hammaskiillettä liuottaviksi hapoiksi, mikä aikaa myöten johtaa reikien muodostumiseen.

Suojaa hampaasi reikiintymistä vastaan:

• Harjaa hampaat kahdesti päivässä ja puhdista hammasvälit suunhoidon ammattilaisen ohjeiden mukaan.
• Käytä suuvettä, joka todistetusti torjuu plakkibakteereja ja auttaa vahvistamaan hampaita bakteerien hapontuottoa vastaan.
• Muista, että pelkkä harjaaminen puhdistaa vain noin 60 % hampaiden pinnasta jättäen plakkibakteereja alueille, joille harja ei ylety.
• Vähennä sokeripitoisten ruokien ja juomien nauttimista.
• Käy suunhoidon ammattilaisen vastaanotolla säännöllisesti.


Johnson & Johnson Consumer Nordic
Vaisalantie 2, 02130 Espoo, Finland

Tätä sivustoa koskevat yksinomaan Suomen lainsäädäntö ja asetukset. Katso Tietosuojaperiaatteitamme. Tämän sivuston käyttäminen tulkitaan suostumukseksi näiden lakien ja asetusten ja Tietosuojaperiaatteiden soveltamiseen. Tämän sivuston tietojen käyttämistä koskee Oikeudellinen huomautus. Yhteystietoja ja sivuston käyttöä varten katso tämän sivun alareunassa olevia linkkejä. Yhteystietoja ja sivuston käyttöä varten tutustu tämän sivun alareunassa oleviin linkkeihin ja evästekäytäntöömme.
© Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen‐Cilag Oy 2014 Tämän sivuston julkaisija on Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen-Cilag Oy, joka on yksinomaan vastuussa sisällöstä. Sivusto on tarkoitettu Suomessa asuville henkilöille. Kaikki sisältö © Copyright Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen-Cilag Oy 2014. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämä sivusto on päivitetty viimeksi: 04-12-2014.