Vihlonta

Vihlonta

 

Jopa 57 % ihmisistä kärsii vihlovista hampaista.
Vihlonta on lyhyt, terävä kipu, joka syntyy paljastuneesta dentiinistä erilaisten ärsykkeiden, kuten kuumuus, kylmyys, hapan ruoka, makeiset tai mekaaninen osuma, seurauksena.  Vaivan ilmaantuvuus kasvaa 20–50 ikävuoden välillä. Oli kyse sitten satunnaisesta tai päivittäisestä vaivasta, vihlovat hampaat tekevät syömisestä ja juomisesta tuskallista.

 

 

 

 

Vihlonnan syy:

Hampaan pinta koostuu kiilteestä. Kiilteen alla on pienenpieniä reikiä, joita sanotaan dentiinikanaviksi. Jos kiille kuluu, dentiinikanavat voivat paljastua ja avautua. Tämän seurauksena hampaita voi vihloa, kun ne altistuvat kuumalle, happamalle tai kylmälle, kuten jäätelö.

 


Johnson & Johnson Consumer Nordic
Vaisalantie 2, 02130 Espoo, Finland

Tätä sivustoa koskevat yksinomaan Suomen lainsäädäntö ja asetukset. Katso Tietosuojaperiaatteitamme. Tämän sivuston käyttäminen tulkitaan suostumukseksi näiden lakien ja asetusten ja Tietosuojaperiaatteiden soveltamiseen. Tämän sivuston tietojen käyttämistä koskee Oikeudellinen huomautus. Yhteystietoja ja sivuston käyttöä varten katso tämän sivun alareunassa olevia linkkejä. Yhteystietoja ja sivuston käyttöä varten tutustu tämän sivun alareunassa oleviin linkkeihin ja evästekäytäntöömme.
© Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen‐Cilag Oy 2014 Tämän sivuston julkaisija on Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen-Cilag Oy, joka on yksinomaan vastuussa sisällöstä. Sivusto on tarkoitettu Suomessa asuville henkilöille. Kaikki sisältö © Copyright Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen-Cilag Oy 2014. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämä sivusto on päivitetty viimeksi: 04-12-2014.