Hammaskivi

Hammaskivi

Hammaskivi on hampaan pinnalle muodostuva kova kate. Se muodostuu useimmiten kalkkeutuneesta plakista, joka on saanut olla hampaan pinnalla liian pitkään.

Hammaskivi kiinnittyy hampaan pintaan tiukasti eikä lähde pois harjaamalla. Vain suuhygienisti tai hammaslääkäri voi poistaa hammaskiveä. Hammaskiveen muodostuu helposti värjäytymiä esimerkiksi teestä, viinistä, tupakasta ja soijasta.

Hammaskiven muodostusta voi ehkäistä esimerkiksi vähentämällä plakin määrää suussa. Eteerisiä öljyjä ja sinkkikloridia sisältävät Listerine® Total Care ja Listerine® Total Care Zero vähentävät hammaskiven muodostusta jopa 21 % enemmän kuin pelkkä hampaiden harjaus.

Hammaskiveä voi muodostua ilman plakkiakin, kun syljen kalsium ja fosfaatit kiteytyvät hampaan pinnalle.

Suositeltava tuote

Suositeltava tuote


Johnson & Johnson Consumer Nordic
Vaisalantie 2, 02130 Espoo, Finland

Tätä sivustoa koskevat yksinomaan Suomen lainsäädäntö ja asetukset. Katso Tietosuojaperiaatteitamme. Tämän sivuston käyttäminen tulkitaan suostumukseksi näiden lakien ja asetusten ja Tietosuojaperiaatteiden soveltamiseen. Tämän sivuston tietojen käyttämistä koskee Oikeudellinen huomautus. Yhteystietoja ja sivuston käyttöä varten katso tämän sivun alareunassa olevia linkkejä. Yhteystietoja ja sivuston käyttöä varten tutustu tämän sivun alareunassa oleviin linkkeihin ja evästekäytäntöömme.
© Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen‐Cilag Oy 2014 Tämän sivuston julkaisija on Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen-Cilag Oy, joka on yksinomaan vastuussa sisällöstä. Sivusto on tarkoitettu Suomessa asuville henkilöille. Kaikki sisältö © Copyright Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen-Cilag Oy 2014. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämä sivusto on päivitetty viimeksi: 04-12-2014.