Historia ja turvallisuus

Listerinen alkuperä ja historia

 

Vuonna 1879 Joseph Lawrence ja Jordan Lambert kehittivät liuoksen, joka saa nimekseen Listerine leikkausaseptiikan uranuurtajan, Dr. Joseph Listerin mukaan. Aluksi liuosta käytettiin antiseptisena aineena leikkauksissa.  
  • 1895 Listerine®  otettiin käyttöön antiseptisena aineena hammashuollossa.
  • 1914 Listerine® -suuvettä alettiin markkinoida suurelle yleisölle. Listerinen markkinoinnissa pahanhajuisesta hengityksestä alettiin käyttää nimitystä halitoosi.
  • 1983 Tutkimukset osoittavat että Listerine torjuu tehokkaasti plakkia
  • 1987 Listerinelle myönnettiin Amerikan hammaslääkäriliitto ADA:n laatumerkki. Päätös perustui kliinisten tutkimusten tuloksiin, jotka osoittivat Listerinen torjuvan tehokkaasti plakkia.
  • 2007 Listerine myyntiin Suomessa
  • 2009 Suomen hammaslääkärilehti julkaisee laajan artikkelikatsauksen "Antimikrobiset suuvedet oikein käytettyinä hyödyllisiä" 
  • 2010 Käypä hoito suositukseen (Parodontiitin ehkäisy, varhaisdiagnostiikka ja hoito) sisältyvässä näytönastekatsauksessa ”Eteerisiä öljyjä sisältävä suuhuuhteluaine iensairauksien ehkäisyssä” todetaan että Suun huuhtelu kaksi kertaa vuorokaudessa 30 sekunnin ajan eteerisiä öljyjä sisältävällä suuhuuhteluaineella vähentää plakin muodostumista hampaiden pinnoille ja ientulehdusta.
Nykyään Listerine® on yksi hammaslääkärien ja hammashuolto-organisaatioiden eniten suosittelemista suuvesistä kaikkialla maailmassa.

  

Listerine, old bottleYli miljardi käyttäjää

Listerine® on maailman parhaiten dokumentoitu suuvesi. Tuote on yli 130 vuotta vanha, ja tähän mennessä sitä on käyttänyt yli miljardi ihmistä. Viimeisten 50 vuoden aikana Listerinen teho ja turvallisuus on osoitettu yli 30 julkaistussa tieteellisessä tutkimuksessa.

Haluatko tietää lisää Listerinestä®?


Johnson & Johnson Consumer Nordic
Vaisalantie 2, 02130 Espoo, Finland

Tätä sivustoa koskevat yksinomaan Suomen lainsäädäntö ja asetukset. Katso Tietosuojaperiaatteitamme. Tämän sivuston käyttäminen tulkitaan suostumukseksi näiden lakien ja asetusten ja Tietosuojaperiaatteiden soveltamiseen. Tämän sivuston tietojen käyttämistä koskee Oikeudellinen huomautus. Yhteystietoja ja sivuston käyttöä varten katso tämän sivun alareunassa olevia linkkejä. Yhteystietoja ja sivuston käyttöä varten tutustu tämän sivun alareunassa oleviin linkkeihin ja evästekäytäntöömme.
© Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen‐Cilag Oy 2014 Tämän sivuston julkaisija on Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen-Cilag Oy, joka on yksinomaan vastuussa sisällöstä. Sivusto on tarkoitettu Suomessa asuville henkilöille. Kaikki sisältö © Copyright Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen-Cilag Oy 2014. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämä sivusto on päivitetty viimeksi: 04-12-2014.