Plakki

Plakki

Mitä plakki on?

Plakki muodostuu bakteereista, jotka ”kasaantuvat” ja muodostavat peitteitä mm. hammaspinnoille, hammasväleihin sekä kielelle. Aamuisin ja päivän loppua kohden hammaspinnat tuntuvat hiukan epätasaisilta ja suussa ei tunnu raikkaalta. Tämä johtuu plakista.

Plakin määrä vaikuttaa oleellisesti suuhygieniaan, ja siksi hampaita on harjattava. Plakin bakteerit muodostavat esim. hampaiden reikiintymistä aiheuttavia happoja ja rikkiyhdisteitä jotka aiheuttavat pahanhajuista hengitystä. Plakin määrän pitäminen mahdollisimman pienenä auttaa suojaamaan myös ikeniä.

Lue lisää hammaskivestä

Lue lisää karieksesta

Listerine® torjuu plakkia

Tarpeeksi tehokas plakin poisto pelkällä hammasharjalla ja -langalla voi olla vaikeaa. Plakin poisto suun takaosasta, hammasväleistä ja ienrajoista on erityisen hankalaa. Suuhun jää helposti bakteereita, joista muodostuu ajan myötä paksumpi peite, jota on vaikeampi saada pois. Esimerkiksi tällaisessa tilanteessa Listerine-suuvedestä on hyötyä. Valmistemuotonsa ansiosta Listerinen bakteereja torjuvat eteeriset öljyt pääsevät vaikuttavamaan joka paikkaan ja puhdistavat koko suun – myös hammasvälit, kielen ja ikenet muutaman millimetrin syvyydeltä. 


Johnson & Johnson Consumer Nordic
Vaisalantie 2, 02130 Espoo, Finland

Tätä sivustoa koskevat yksinomaan Suomen lainsäädäntö ja asetukset. Katso Tietosuojaperiaatteitamme. Tämän sivuston käyttäminen tulkitaan suostumukseksi näiden lakien ja asetusten ja Tietosuojaperiaatteiden soveltamiseen. Tämän sivuston tietojen käyttämistä koskee Oikeudellinen huomautus. Yhteystietoja ja sivuston käyttöä varten katso tämän sivun alareunassa olevia linkkejä. Yhteystietoja ja sivuston käyttöä varten tutustu tämän sivun alareunassa oleviin linkkeihin ja evästekäytäntöömme.
© Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen‐Cilag Oy 2014 Tämän sivuston julkaisija on Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen-Cilag Oy, joka on yksinomaan vastuussa sisällöstä. Sivusto on tarkoitettu Suomessa asuville henkilöille. Kaikki sisältö © Copyright Johnson & Johnson Consumer Nordic, a division of Janssen-Cilag Oy 2014. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämä sivusto on päivitetty viimeksi: 04-12-2014.